Budapest TRANSZFER IX.

2017. június 30. 19:29 - bp_transz

JÖVŐ-IDŐ /// 2017.09.28.-10.01.

A Budapest Transzfer a Petőfi Irodalmi Múzeum (PIM) nemzetközi irodalmi fesztiválja, amely minden ősszel egy érdekes, aktuális téma, egy művészeti ág vagy tudományterület és az irodalom – elsősorban a kortárs irodalom – kapcsolatát járja körül változatos programokkal, külföldi és hazai írók, művészek, szakértők és tudósok részvételével

Célunk, hogy a visegrádi régióra kiemelt figyelmet fordítva, az aktuális téma kijelölte irányok mentén és más művészeti ágakkal való kapcsolódási pontjait feltárva, közérthető módon nyújtsunk betekintést az irodalom jelenébe, hogy helyet és alkalmat adjunk a találkozásra, párbeszédre, eszmecserére szerzőknek, megszólalóknak és a fesztivál látogatóinak egyaránt. Partnereinkkel együttműködve a felolvasások, dedikálások, beszélgetések mellett koncerttől városi sétáig, és gyerekeknek szóló műhelyfoglalkozásokig és kincskereső játékig sokféle programmal várjuk az érdeklődőket.

A kiemelt Visegrád-fókusz célja, hogy a cseh, lengyel és szlovák szerzők és szakértő vendégek meghívásán, bemutatásán túl regionális együttműködéseket katalizáljunk és felkeltsük a nagyközönség érdeklődését a V4 országok rendkívül izgalmas és gazdag irodalma iránt.

2017-ben a Transzfer témája a jövő, vágyaink, reményeink és félelmeink tárgya. Megkérdezzük a meghívott szerzőket, hogy milyen jövőt képzelnek el optimista és pesszimista pillanataikban, utópiákat és disztópiákat járunk körül. Kitapogatjuk és átlépjük tudomány és fikció, magaskultúra és a popkultúra elmosódó határait. Foglalkozunk az irodalom, a könyvek, a nyelv jövőjével és terítékre kerül a tudományos-fantasztikus és fantasy irodalom legjava.

2006 óta több, mint 120 magyar és 60 külföldi vendég szerepelt a fesztivál programjain. A 2015-ös, gasztronómia és irodalom kapcsolódási pontjait feltáró Transzfer 4 napján 28 programmal vártuk a fesztiválozókat a PIM-ben és különböző belvárosi helyszíneken.

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://transzferfeszt.blog.hu/api/trackback/id/tr1512623919

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása